2009. január 8., csütörtök

Patchwork


Ez az ágy takaró, kb. 3 évig készült, ezek a kezdeti fotók:
A sötétítő függönyömön remekül lehet tervezni.Sajnos kicsi a lakás, és nincs a földön semmi helyem. Sokszor bajban is vagyok, hogy hova teregessem szét a kész blokkokat.
Ez egy közeli, jól látszik a sárga cetlin a számozás. Muszáj, mert mire a varrógép alá kerül, már nem tudom, hogy hogyan következnek
Két sor egymás mellett, az elválasztó csíkokkal.Három sor a kedvenc ágyneműmön.Itt sikerült ismerősnél a földön összerakni a három réteget.


Ezen jól látszik a középső flíz réteg, ahogy kilóg. Kész bünti volt négykézláb mászkálni a kemény földön. Az ujjaimat meg össze-vissza bökdöstem a gombostűkkel.


Sokáig azért nem fejeztem be, mert lövésem sem volt milyen legyen a széle. Aztán öcsikém gunyoros megjegyzése, miszerint a 3. éve nincs kész még a neki ígért ágy takaró, a gyors befejezésre sarkallt. Féltem ettől az anyagtól mert belül csupa egyszínű és kockás anyag van. Ez a sötét színe miatt jó, de a mintája és annak színe szerintem elütő. Legalábbis sokáig ezért nem mertem ezt felvarrni. Aztán a sürgetés miatt mégis erre esett a választás.


És nem bántam meg.
Íme, Voila!

Mi az a három év!

Jó munkához idő kell!:)
Hát, igen! Ez a monogramom!
Az évszám a befejezés éve.
Szép kék szín átmenetes "varró cérna"!
He-he! Jól van na! Nem volt himzőcérnám semmi!
A takaró mérete: 220 cm * 220 cm
Sogórném szerint naaaaaaaaaaaaaagyon jó lett!

3 megjegyzés:

 1. Nagyon jóó :) Imádom a szívecskéket!!! Szerintem megérte a fáradozást!

  VálaszTörlés
 2. Köszi!:)
  Van még jó oár félkészen! Mártudom kinek fogom befejezni!:))))

  VálaszTörlés
 3. Van még jó pár félkészen!

  VálaszTörlés